Доступність посилання

ТОП новини

«Замороження конфлікту» на сході дасть змогу зміцнити армію – депутат від «Блоку Порошенка»


Олексій Мушак
Олексій Мушак

Ухвалення президентського законопроекту щодо особливого порядку місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу сприятиме замороженню конфлікту та дасть час Україні, щоб посилити армію, заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Мушак.

«Час зараз грає на нас. Ми цими законами виграємо для себе деякий час, за який ми можемо підняти і озброїти нашу армію. Для Росії ж час грає на мінус. Ціна Brent (марка нафти – ред.) зараз 53 долари і постійно знижується. Те, що для них нижче за 90 доларів, – це збиток. Позиція Європи така: ми не хочемо воювати, ми хочемо затягувати процес, а пройде 1–2 роки з ціною нафти 50–60 доларів, і тоді говоритимемо з Росією з іншої позиції». Україна в даний момент теж вимушена наслідувати цю стратегію», – вважає він.

За словами народного депутата, прийняття законопроекту може позитивно позначитись на економічній ситуації в Україні.

«Ми цю територію не контролюємо, і нам треба виходити з цієї проблеми. Нам треба зробити посил для бізнесу, бо потрібні ресурси для розвитку. Але ніхто не буде вкладати гроші в країну, де є воєнний конфлікт. Це рішення – це перший посил, що ми готові до мирного вирішення, що ми готові до заморозки конфлікту і ми готові зробити так, щоб проблеми були не у всієї України, а в частині східної України, яку ми будемо контролювати», – наголошує Олексій Мушак.

Відео: Радіо Свобода онлайн

У вівторок, 17 березня, Верховна Рада 265 голосами народних депутатів ухвалила президентський законопроект щодо особливого порядку місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу.

Відповідно до документу, передбачений законом особливий порядок діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей реалізується виключно органами місцевого самоврядування, що будуть обрані на позачергових демократичних виборах, призначених і проведених відповідно до українського законодавства після виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків та найманців із території України за умови участі у спостереженні за ними міжнародних безсторонніх спостерігачів.

XS
SM
MD
LG