Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман повідомляє, що підписав закон «про заборону російських серіалів»


(архівне фото)
(архівне фото)

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що вже підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора.

«Хочу привітати всіх, адже тепер з наших екранів зникне телепропаганда, яка перекручує нашу історію і звеличує агресора. Але ще раз хочу наголосити, цей закон не стосується ані мультфільмів, ані серіалів про любов. Забороняються лише пропагандистські агітки. Щодо телеканалів, то їм надається два місяці для того, щоб перейти на нові рейки», – написав Гройсман у фейсбуці.

Таким чином, тепер текст закону йде на підпис президентові.

Раніше в середу, 18 березня, Верховна Рада не підтримала ініціативи «Опозиційного блоку» скасувати ухвалені парламентом 5 лютого зміни до українського законодавства про захист телерадіопростору України. Як заявив тоді Володимир Гройсман, таке рішення парламенту дає йому змогу підписати закон і передати на підпис президентові. «Підписання цього закону не лише заборонить продукцію, яка популяризує російського агресора, а й дасть, зокрема поштовх для розвитку нашої української кіноіндустрії, що є надзвичайно важливим», – сказав Гройсман після голосування.

5 лютого під час голосування за закон про захист інформпростору України поправки до нього вносилися з голосу, тому були різні версії того, фільми й серіали якого року випуску будуть заборонені: вироблені з 1991 року чи після початку російської агресії, з 1 січня 2014-го.

Як повідомляв виданню «Українська правда» один із авторів документа, голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький, закон, ухвалений депутатами 5 лютого, передбачає заборону всіх серіалів і кінофільмів, знятих у Росії після 2014 року, і всіх стрічок, що пропагують армію і правоохоронні органи Росії, знятих після 1991 року.

«Опозиційний блок» оскаржував закон, заявляючи про порушення регламенту при його ухваленні.

XS
SM
MD
LG