Доступність посилання

ТОП новини

Потрібно гарантувати продовження санкцій проти Росії – Камерон


Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон
Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон

Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон заявляє про необхідність гарантій щодо продовження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей.

«Щодо України, то наразі наш порядок денний дуже простий: ми мусимо гарантувати, що санкції проти Росії триватимуть доти, доки не будуть виконані повною мірою Мінські угоди. Чому це так важливо? Тому що на завершальній стадії Мінських угод містяться найважчі речі, які Росія має виконати. Важливо, щоб санкції не були послаблені, допоки це не відбудеться», – сказав Камерон у п’ятницю, 20 березня, на саміті ЄС у Брюсселі.

Учора, 19 березня, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС ставить зняття економічних санкцій з Росії у залежність від повного виконання нею Мінських домовленостей.

Європейський союз, як також США й деякі інші країни, скоординовано запровадили проти Росії і підтримуваних нею сепаратистів в Україні вже кілька пакетів санкцій, зокрема, проти цілих секторів російської економіки – і через окупацію і спробу анексії Москвою українського Криму, і через її воєнну агресію на сході України. На Заході заявляють, що ці санкції можуть і послабити, і посилити – залежно від дій Кремля.

Згідно з Мінськими домовленостями, цього року на захоплених сепаратистами частинах території Донбасу мають бути проведені позачергові місцеві вибори у повній відповідності до українського законодавства. До кінця року має бути також відновлений контроль України над російсько-українським кордоном, з її території мають бути виведені всі іноземні збройні формування та важка техніка.

XS
SM
MD
LG