Доступність посилання

ТОП новини

Ціна російського газу для України може знизитися до 250 доларів – Новак


Міністр енергетики Росії Олександр Новак
Міністр енергетики Росії Олександр Новак

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляє, що ціна російського газу для України у другому кварталі 2015 може знизитися на 50-80 доларів за тисячу кубометрів.

«Коли розраховується ціна за формулою контракту на перший квартал чи на другий, враховуються 9 попередніх місяців, тобто якийсь лаг. У цей період ціни на нафту знижувалися і ціни за контрактом також знижуються. У першому кварталі ціна була 329 доларів зурахуванням знижки. А у другому кварталі, можливо, ціна буде ще нижчою, доларів на 50, можливо 80, – сказав Новак в інтерв’ю телеканалу «Россия-24» у суботу, 21 березня.

Учора після тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС, український міністр енергетики Володимир Демчишин повідомив, що Україна розраховує на ціну російського газу у 250 доларів за тисячу кубів. А російський міністр Володимир Новак заявив, що російська сторона готова розглядати знижку на газ для України, але вона має встановлюватися щоквартально.

У першому кварталі цього року Україна купує російський газ по 329 доларів.

З 1 квітня перестає діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі.

Наступний раунд тристоронніх газових переговорів щодо так званого «літнього пакету» – постачання російського газу в Україну після 31 березня, має відбутися всередині квітня.

XS
SM
MD
LG