Доступність посилання

ТОП новини

Вхід до «Укрнафти» заблокували автоматники − Лещенко


Фото Сергія Лещенка
Фото Сергія Лещенка

Вхід до будівлі держпідприємства «Укрнафта» у Києві в Нестерівському провулку заблокували автоматники. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко.

«Коломойський кинув виклик Порошенку. Вхід до «Укрнафти»просто зараз заблокований автоматниками. Старший − у чорній касці − після декількох хвилин сперечань сказав, що представляє батальйон «Дніпро-1». Що тут робить батальйон територіальної оборони Дніпропетровської області, він відмовився відповісти», − зазначив він.

«За воротами в'їзду до«Укрнафти» стоїть військовий бронеавтомобіль. Це все відбувається в центрі Києва, на Нестеровському провулку біля Львівської площі», − додав Лещенко.

На думку Лещенка, це реакція Коломойського на ухвалення закону про акціонерні товариства в частині зниження кворуму.

«В «Укрнафті», яку зараз барикадують, у держави 50 відсотків плюс 1 акція, але тепер вперше за 12 років можна поставити державний менеджмент», − зазначив депутат.

(На 2 хвилині 31 секунді озброєний чоловік говорить, що він представляє батальйон "Дніпро-1")

Реакції на ситуацію на сайті компанії наразі немає.

Раніше Коломойський звинуватив у захопленні «Укртранснафти» групу Єремеєва. 19 березня губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський приїхав до приміщення компанії «Укртранснафта», де перебував близько 6 годин і нібито хотів з'ясувати нового голову компанії. Раніше наглядова рада цього держпідприємства відсторонила Олександра Лазорка від здійснення повноважень голови правління компанії. У повідомленні «Нафтогазу», що контролює 100% акцій «Укртранснафти», не було вказано причини такого рішення.

Після того, як він залишив приміщення, Коломойський заявив, що «звільняв будівлю «Укртранснафти» від російських диверсантів».

При цьому голова Дніпропетровської ОДА звинуватив оточення президента у рейдерстві і обматюкав журналіста «Радіо Свобода». Коломойський заявив, що Юрій Мірошник, який з 19 березня тимчасово виконує обов'язки голови правління «Укртранснафти» «сам себе призначив».

На поточному пленарному тижні Верховна Рада ухвалила зміни до Закону про акціонерні товариства, якими передбачається зниження кворуму зібрання акціонерів з 60% до 50%.

XS
SM
MD
LG