Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи Олександра Попова на 9 квітня


Шевченківський районний суд Києва переніс на 9 квітня 2015 року розгляд кримінального провадження стосовно колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.

Таке рішення суд ухвалив у зв’язку з тим, що на судове засідання не з’явився перекладач, який потрібен одному з потерпілих – польському журналістові Яцеку Заброцькому.

«Існують підстави для залучення судом перекладача. Враховуючи, що він не з’явився у залу судового засідання, відсутня можливість подальшого судового розгляду. З метою недопущення порушення права потерпілого у даному судовому процесу суд ухвалив відкласти судовий розгляд до 9 квітня на 10-у годину 30 хвилин», – оголосила головуюча суддя колегії суддів Шевченківського суду Оксана Хардіна.

«Генеральна прокуратура була в курсі і цілком могла забезпечити слухання процесу, якби хотіла. Тут є дві сторони: сторона обвинувачення і захист, які граються в гру і постійно відкладають засідання. Чого вони чекають? Я підозрюю зміни політичної кон’юнктури», – сказав у коментарі Радіо Свобода один з адвокатів.

Сам Олександр Попов з рішенням суду згодний.

«Я вже 16 місяців чекаю цього процесу, і це процедурне питання повинна була прокуратура передбачити, адже вона відповідає за те, щоб були перекладачі. Якщо так справа буде розглядатись, то це ще 16 місяців. Я хотів би, щоб розгляд пройшов якомога швидше. З сьогоднішнім рішенням суду я не можу не погодитись, бо це дійсно права потерпілого, які порушуються», – сказав після засідання він.

Олександр Попов про перенесення його справи
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

13 лютого 2015 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Олександра Попова.

За версією слідства, у ніч з 29 листопада 2013 року на 30 листопада 2013 року колишній голова КМДА Попов, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління МВС України в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, надав вказівку про завезення на майдан Незалежності в Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки, а Коряк, у свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення «Беркут», які жорстоко побили мітингувальників.

Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 28, статті 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG