Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко забороняє Міноборони розповідати про договори щодо поставок зброї


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко заборонив Міністерству оборони оприлюднювати деталі укладених договорів щодо поставок в армію. Про це верховний головнокомандувач заявив на зустрічі з комбатами, аргументуючи це присутністю журналістів. За його словами, такою інформацією може скористатись ворог.

Порошенко зупинив міністра оборони Степана Полторака, який збирався відповісти на питання щодо поставок зброї, і сказав: «У нас тут працюють камери. Я не збираюся звітувати перед ворогом і агресором щодо того, з ким і які договори укладені. Можу вам сказати лише сказати відносну позицію. Станом на сьогодні укладено 70 відсотків договорів, які розплановані на цілий рік».

Він також закцентував на тому, що Полторак забезпечив 100-відсоткове фінансування укладених раніше угод. За словами Порошенка, ця інформація міститься в державному оборонному замовленні, що є цілком таємним документом.

«Коментувати його або йти в більші деталі, ніж те, що я сказав зараз, – це я забороняю», – наголосив президент.

18 березня міністр оборони Степан Полторак повідомляв, що Україна підписала 100 угод на придбання, модернізацію і ремонт військової техніки.

XS
SM
MD
LG