Доступність посилання

ТОП новини

Українці оцінюють інтенсивність проведення реформ як низьку – Центр Разумкова


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Українці оцінюють інтенсивність проведення реформ українською владою як низьку. Про це свідчать результати опитування, яке провів Центр Разумкова.

Згідно з дослідженням, респонденти оцінюють хід реформ у більшості сфер за десятибальною шкалою у 2-3 бали. Лише діяльність, яка спрямованана популяризацію України в світі, оцінюється у 4 бали.

На думку респондентів, найгірше українська влада справляється із скороченням інфляції – 83,4% вважають, що влада справляється із цим завданням погано або дуже погано. 80,7% вважають, що влада не справляється зі стимулюванням економічного росту, а 78,3% – із боротьбою з корупцією.

Оскільки проведення реформ може призвести до тимчасового зниження рівня життя людей, респондентам ставилось питання, чи згодні вони терпіти певні матеріальні труднощі.

Відповідно до результатів дослідження, 12,7% респондентів відповіли, що «готові терпіти, скільки потрібно, якщо це справді призведе до успіху країни».

28,7% – якийсь час готові «потерпіти,але не довго (не більше року)», 23,3% – не готові, бо не вірять в успішність реформ, а 29,7 % не готові терпіти, оскільки «вже зараз їхнє матеріальне становище є нестерпним».

Дослідження проведене з 6 по 12 березня 2015 року серед 2009 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, крім Криму та окремих районів Донецької і Луганської областей, непідконтрольних українській владі.

XS
SM
MD
LG