Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі активісти вшановують День волі і підтримують Україну


Хода у Мінську, 25 березня 2015 року
Хода у Мінську, 25 березня 2015 року

Білоруська влада дозволила проводити ходу лише в робочий час

У столиці Білорусі Мінську від тисячі до двох тисяч активістів узяли участь у ході з нагоди 97-ї річниці проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки 1918 року. Цей день, 25 березня, білоруська опозиція вшановує як День волі.

Учасники ходи під традиційними біло-червоно-білими білоруськими прапорами, а також прапорами України і Євросоюзу також висловлювали солідарність з Україною, яка протистоїть агресії Росії.

Демонстранти несли транспаранти з написами «Що за бульба без «укропу?», «Росія – це війна», «Крим – Україні, щастя країні!», «Сьогодні гризуть Україну, завтра візьмуться за нас», «Путіна в Гаагу!» й вигукували «Путін – фашист».

Акція відбулася в робочий час – влада заборонила провести її під вечір. За повідомленнями, під час акції і після неї затримали кілька людей – як виглядає, тих активістів, які були в масках.

Попередніми роками вшанування Дня волі, якого немає в переліку офіційних свят, узагалі забороняли, учасників несанкціонованих акцій масово затримували й судили.

День створення Білоруської Народної Республіки відзначили і у Києві. Через заборони вдома деякі білоруси приїхали відзначати День волі до столиці України.

У Києві відзначають день створення Білоруської Народної Республіки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG