Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє про нові перестрілки на сході України


(архівне фото)
(архівне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що і протягом вівторка, 24 березня, тривали бойові сутички біля села Широкина, що за 20 кілометрів від Маріуполя на Донеччині.

За повідомленням Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, того дня, зокрема, одна куля з легкої стрілецької зброї влучила недалеко від однієї з автомашин місії біля Широкина. Спостерігачі не змогли встановити, з якого боку здійснили постріл.

Там же члени місії спостерігали, як зі східних околиць села, захоплених наразі сепаратистами, зробили два постріли з танка по позиціях українських сил, які утримують західні околиці. Українські війська відповіли 18 пострілами з мінометів калібру 82 міліметри. Пізніше з боку сепаратистів пролунали ще два постріли з танка.

Перестрілки з застосуванням легкої стрілецької зброї, кулеметів і 82-міліметрових мінометів ставалися того дня і біля сусіднього села Бердянського, яке контролюють українські війська, мовиться в повідомленні.

Також у Донецьку спостерігачі ОБСЄ чули у вівторок вибухи й перестрілки з використанням кулеметів великого калібру. Біля Донецька останніми днями тривають бої поблизу аеропорту.

Крім того, спостерігачі стали свідками кількох обстрілів і на Луганщині, але не змогли встановити, хто і з чого стріляв.

Згаданий інцидент біля Широкина, де одна куля влучила недалеко від авта ОБСЄ, деякі російські засоби інформації подали у вівторок, 24 березня, як нібито «обстріл спостерігачів ОБСЄ і російських журналістів українськими військами». Тоді в СММ ОБСЄ виступили зі спеціальною заявою, яка спростувала ці твердження.

Останніми днями спостерігачі ОБСЄ щодня повідомляють про обстріли й бойові сутички, які тривають на сході України, незважаючи на оголошений режим припинення вогню, з застосуванням озброєнь, що їх сторони, за їхніми словами, вже відвели від лінії контакту.

XS
SM
MD
LG