Доступність посилання

ТОП новини

Загибель пасажирів автобуса біля Артемівська розслідують як теракт


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 25 березня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 25 березня 2015 року

Міліція розслідує загибель пасажирів автобуса, що підірвався на міні поблизу Артемівська Донецької області, як терористичний акт.

Як повідомили в управлінні МВС у Донецькій області, відповідна стаття передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як нагадали в міліції, трагедія сталася 25 березня після 20:00. У районі Майорська при спробі об’їхати по ґрунтовій дорозі стаціонарний блокпост українських силовиків автобус «ЛАЗ», який перевозив людей з Артемівська в Горлівку, підірвався на міні. Внаслідок цього загинули чотири людини загинули, 20 поранені, вісім із них перебувають у тяжкому стані. Не постраждали водій і жінка, яка вийшла з автобуса на блокпосту «Курдюмівський».

Блокпост у Майорську, фактичній околиці Горлівки, стоїть на межі між контрольованою владою України територією, до якої належить і Артемівськ, і окупованою нині сепаратистами й російськими військами Горлівкою.

Бойовики на своїх сайтах покладають відповідальність за підрив автобуса на Збройні сили України. Українські військові це заперечують і заявляють, що автобус підірвався на міні, яку залишили сепаратисти.

XS
SM
MD
LG