Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: в Широкині перемир’я, та біля аеропорту Донецька далі стріляли


Спостерігачі ОБСЄ біля Широкина, 25 березня 2015 року
Спостерігачі ОБСЄ біля Широкина, 25 березня 2015 року

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що в середу, 25 березня, спостерігачі її Спеціальної моніторингової місії в Україні побували біля села Широкина під Маріуполем і засвідчили, що бойових дій там при них не було, місцеве перемир’я тривало.

Натомість, мовиться в повідомленні, під час перебування в донецькому аеропорті того ж дня спостерігачі зафіксували вибухи і стрілянину з важких кулеметів на певній відстані, але не змогли встановити, з якого боку і з якої саме зброї стріляли.

А попереднього дня, у вівторок, 24 березня, під вечір члени місії ОБСЄ, перебуваючи біля центрального вокзалу Донецька, чули перестрілку, за їхніми оцінками, десь біля села Піски, що поруч із донецьким аеропортом.

Серед іншої інформації СММ ОБСЄ станом на середу, 25 березня, – повідомлення про те, що члени місії відвідали три місця зберігання відведених важких озброєнь угруповання «ЛНР» у Луганській області – і в усіх трьох випадках там не виявилось ніяких озброєнь, що мали бути відведені.

Село Широкине, що за 20 кілометрів від Маріуполя, було останніми днями місцем запеклих боїв. Інтенсивні сутички тривають і біля донецького аеропорту та сусідніх із ним сіл. У цих та інших порушеннях режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, що передбачено Мінськими домовленостями, сторони звинувачують одна одну.

XS
SM
MD
LG