Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: є всі вичерпні факти доказів вини Кернеса


Геннадій Кернес, архівне фото
Геннадій Кернес, архівне фото

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що в Генеральної прокуратури України є вичерпні докази того, що міський голова Харкова Геннадій Кернес особисто брав участь у знущанні над активістами місцевого Євромайдану. Про це міністр заявив у ток-шоу «Право на владу» в ефірі телеканалу «1+1», коментуючи повідомлення Генеральної прокуратури України про передачу кримінального провадження до суду.

«Стосовно Кернеса завершене розслідування кримінального провадження, яке порушувало МВС і потім передало до Генпрокуратури, бо Кернес – посадовець першої категорії, Генеральною прокуратурою воно було розслідуване. На мій погляд, є всі вичерпні докази, абсолютно повні докази того, що Кернес брав участь, особисто бив, викрадав і організовував знущання над людьми, харківськими майданівцями, які тоді були в надто складній ситуації. Такі свідчення є з обох сторін», – розповів Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ України припустив, що міський голова Харкова буде «чіплятися за процесуальні питання». Також Арсен Аваков висловив сподівання, що судовий вирок буде незабаром.

А після вироку можна буде говорити про рішення, як бути з Кернесом, враховуючи його стан здоров’я, наголосив Аваков: «Є проблема того, що Кернес – інвалід першої групи. Це проблема другого рівня, це проблема етична для нас, для суспільства. Але спочатку має бути вирок. А після вироку ми маємо ухвалити відповідне рішення».

Джерела Радіо Свобода, наближені до Геннадія Кернеса, припустили, що кримінальне провадження може розглядати Дзержинський районний суд Харкова. Радіо Свобода чекає коментарів від адвокатів міського голови.

Генеральна прокуратура України повідомила раніше в четвер, 26 березня, що передала до суду обвинувальний акт у кримінальній справі проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, прізвища яких наведені як Блинник і Сміцький. Кернеса підозрюють у незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством.

За даними прокуратури, станом на 4 березня потерпілі та Геннадій Кернес уже ознайомилися з матеріалами кримінального провадження.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG