Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі кримського татарина судять за українську символіку


27 березня в Сімферополі за демонстрування української символіки судять кримськотатарського активіста Куртсеїта Абдулаєва. Про це повідомив голова ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв.

За його інформацією, засідання у справі Абдулаєва, обвинуваченого в порушенні 9 березня 2015 року порядку проведення мітингів, відбудеться в Залізничному районному суді Сімферополя.

«Йому інкримінують використання забороненої символіки – українського державного прапора! Поясніть, будь ласка, відколи українська державна символіка є забороненою і якими законами це закріплено?» – написав Смедляєв.

Як повідомляє сайт «Крим. Реалії», 9 березня в Сімферополі співробітники окупаційної «поліції» затримали організатора мітингу до дня народження Шевченка Леоніда Кузьміна і ще двох учасників акції – Олександра Кравченка і Вілідара Шукурджиєва. За словами російських силовиків, приводом для затримання стало використання на мітингу української символіки.

Спочатку сімферопольці планували провести акцію на честь 201-ї річниці з дня народження Шевченка біля пам’ятника поету, розташованого на вулиці Севастопольській. Однак сімферопольська адміністрація відмовила їм у цьому і погодила проведення мітингу в Гагарінському парку біля скульптури «Три грації».

XS
SM
MD
LG