Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ заявляють про запобігання теракту в Дніпропетровську


Служба безпеки України заявляє про затримання громадянина, який готував теракт у Дніпропетровську під час запланованого на суботу народного віча.

Як повідомляє прес-служба СБУ, затримали 34-річного мешканця Павлограда, який отримав «вказівку вчинити цей злочин і гроші для придбання засобів ураження від представників «ДНР».

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучили ручний гранатомет «РПГ-22», дві бойові гранати «РГД-5» із запалами, 90 набоїв калібру 5,45 мм, 4 патрони калібру 23 мм, засоби відео спостереження, додали в СБУ.

За повідомленням, у комп’ютері й мобільному телефоні затриманого виявили матеріали, що підтверджують його протиправну діяльність.

«Зі слів затриманого, представники т.зв. «ДНР» завербували його у липні 2014 року через соціальні мережі. Він збирав і передавав терористам дані про підрозділи Збройних сил України, намагався через спільноти у соцмережах знайти поплічників для формування т.зв. «партизанських загонів» для вчинення диверсій. Днями він тримав від кураторів вказівку вивчити місце проведення віче та організувати теракт», – повідомляють в СБУ.

Підтвердження цієї інформації з незалежних джерел немає.

На 28 березня у Дніпропетровську заплановані збори громадян, на яких команда колишнього голови місцевої ОДА Ігоря Коломойського звітуватиме про свою роботу, повідомив Радіо Свобода Святослав Олійник, який був в.о. заступника Коломойського.

XS
SM
MD
LG