Доступність посилання

ТОП новини

Активами Порошенка зацікавилися компанії зі США, Швейцарії, Італії та Росії – агент з продажу


Активами президента України Петра Порошенка зацікавилися компанії зі США, Швейцарії, Італії та Росії. Про це на запит Радіо Свобода щодо ситуації з продажем бізнесу президента Петра Порошенка відповіла прес-служба ICU group, яка є агентом з продажу його активів.

«З кожним, хто так чи інакше окреслив свій інтерес до Рошену, ми ведемо переговори», – наголосили в прес-службі агента.

У ICU group зауважують активами Порошенка зацікавилися компанії з США, Швейцарії, Італії, Росії. Але уточнюють, що така зацікавленість та конкретна пропозиція (придбати компанію) – «дві великі різниці».

У Росії ICU group продає всі виробничі потужності фабрики «Рошен» у Липецьку, до продажу «Крахмалопролдукту» та «Авто-Реал» цей агент не залучений.

«Цікавляться переважно російські галузеві оператори, деякі фінансові інвестори та один іноземний інвестор. Розкривати імен ми не можемо, оскільки взяли на себе зобов’язання щодо конфіденційності, – йдеться у відповіді на запит Радіо Свобода. – Зацікавленим сторонам дали змогу ознайомитися з детальною інформацією про ЛКФ «Рошен» та відвідати виробничі потужності. Наступним етапом буде, сподіваємося, отримання попередніх пропозицій від зацікавлених сторін», – повідомляють у компанії.

Щоб продати таку велику корпорацію як «Рошен», потрібен час, особливо в умовах економічної кризи та конфлікту на сході України – зауважили в прес-службі ICU group.

«Враховуючи поточну ситуацію в країні, коли взагалі важко продати будь-які активи, процес затягується. Навіть у мирний час у нашій практиці не було угод з M&A (щодо злиття та поглинання – ред.), які б тривали менше року, а з початку анонсування продажу «Рошен» року ще не минуло. Нашим пріоритетним завдання лишається продаж всього бізнесу «Рошен», але й можливість продажу його окремих частин ми також розглядаємо», – повідомив керуючий директор групи ICU Макар Пасенюк.

Ситуація на сході України, стан україно-російських відносин та геополітичні фактори, які випливають із них, не можуть не мати негативного впливу на процес продажу, пояснюють в ICU group, але неозвучують конкретні складнощі.

Продати свій бізнес Петро Порошенко пообіцяв напередодні президентських виборів, на яких він переміг. Загальний його капітал рейтингові агенції оцінюють у 750 мільйонів доларів. Найбільшим активом Порошенка вважають кондитерську корпорацію «Рошен», яка посідає 18-е місце серед кондитерських компаній світу, за версією Forbes.

Більше про це:

28.03.2015
Російський бізнес Порошенка: продати не можна лишити

Власність Порошенка: що переважить – політична відповідальність чи бізнес-інтереси? далі

XS
SM
MD
LG