Доступність посилання

ТОП новини

Напруження зберігається по всій лінії розмежування – речник АТО


Речник АТО Андрій Лисенко
Речник АТО Андрій Лисенко

Всупереч заявам бойовиків про відведення важкого озброєння напруження в зоні АТО зберігається. Про це повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

«В цілому, напруження зберігається по всій лінії розмежування – від Азовського моря до українсько-російського кордону поблизу Станиці Луганської», – повідомив Лисенко.

«Вчора ввечері з міста Первомайськ по нашому 29-му блокпосту у Луганській області бойовики випустили 40 реактивних снарядів з установок «Град». Ще 20 ракет влучили по селищу Новотошківка, що на бахмутській трасі», – зазначив речник АТО.

За його словами, поблизу Авдіївки бойовики, окрім легкого озброєння застосовували гранатомети, міномети, зенітні установки, танки.
«Загалом, на ділянку оборони сил АТО поблизу Донецька припадає близько половини усіх збройних провокацій противника за минулу добу», – додав Лисенко.

Речник АТО повідомив, що протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, поранення отримали троє військових.

Сепаратисти на своїх сайтах пишуть про одного пораненого за минулу добу, і звинувачують українських військових в порушенні режиму тиші 27 разів.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкої зброї і обмін полоненими. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню. У зоні АТО фіксують зменшення інтенсивності, але не припинення обстрілів.

XS
SM
MD
LG