Доступність посилання

ТОП новини

Суд над російським військовим, який убив родину в Гюмрі, відбудеться у Вірменії – Лебедєв


Російського військовослужбовця Валерія Пермякова, який на початку року вбив шістьох членів однієї родини в Гюмрі, судитимуть у Вірменії. Про це повідомив заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, Євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Олег Лебедєв.

«Росія зробила все можливе, щоб слідство відбувалося, і воно проходить на території Вірменії. Суд запланований на території Вірменії, чого і просить народ Вірменії», – сказав Лебедєв.

За словами Лебедєва,Пермяков скоїв військовий злочин, що також підпадає під розслідування за російським законодавством.

Водночас заступник голови постійної комісії з зовнішніх відносин Національних зборів Вірменії Олександр Арзуманян, заявив, що Валерій Пермяков «має бути переданий під юрисдикцію Вірменії.

«Ця людина скоїла злочин на нашій території, не на території російської військової бази», – сказав Арзуманян.

Російський рядовий військовий Валерій Пермяков 12 січня самовільно покинув свою частину зі зброєю і застрелив шістьох людей з однієї сім’ї, включно із дворічною дитиною, а коли відмовив автомат, штиком завдав тяжких травм піврічному хлопчикові.

3 лютого влада Росії повідомляла, що Валерія Пермякова судитимуть на російській військовій базі у Ґюмрі, де його наразі утримують.

XS
SM
MD
LG