Доступність посилання

ТОП новини

Вибух в Одесі кваліфікується як теракт, потерпілих немає – МВС України


Міністерство внутрішніх справ України повідомляє в неділю, 29 березня, що вибух, який стався в Одесі ввечері в суботу, 28 березня, попередньо кваліфікується за частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України – «терористичний акт».

Потерпілих унаслідок вибуху немає, ушкоджень зазнали нежитлові приміщення однієї з громадських організацій, що займається допомогою воїнам АТО, та квартири навпроти, у яких вибило шибки на вікнах, мовиться в повідомленні.

Вибуховий пристрій спрацював на підвіконні будівлі на вулиці Старопортофранківській. Його потужність оцінюють приблизно в 600 грамів у тротиловому еквіваленті, повідомили в МВС України.

В Одесі останнім часом почастішали вибухи. Як повідомляв раніше керівник відділу зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, вибухи в місті відбуваються приблизно в один і той же час. За його словами, якщо раніше зловмисники обирали за ціль волонтерські організації чи людні місця, то зараз ці вибухи відбуваються радше для того, щоб посіяти паніку серед населення.

XS
SM
MD
LG