Доступність посилання

ТОП новини

У Мілані відбулася акція за мир в Україні


У неділю, 29 березня, кількасот українців, які живуть на півночі Італії,провели у Мілані марш миру в рамках всесвітньої акції «Мир Україні».

Перед початком ходи у церкві Sacro Volto відбулася служба та спільна молитва за мир в Україні, яку очолили греко-католицькі священики. Потім колона маніфестантів вирушила центральними вулицями міста під синьо-жовтим прапором завдовжки 15 метрів. До учасників ходи долучилися пересічні італійці, переважно молодь.

Як повідомили Радіо Свобода організатори маршу, учасники тримали мирні плакати без антиросійських гасел. За словами активістів, черговою акцією вони прагнуть пояснити італійцям і всьому світові, що Україна ніколи не хотіла війни, але нині має захищатися і протистояти агресії.

«Українська діаспора в Італії − одна з найчисленніших у Європі. Оскільки Рим нині схиляється до скасування санкцій проти Росії, минамагаємося тут пояснити, що це помилка. Слід ЄС та Україні виступати єдиним фронтом проти агресивної політики російського уряду», − зазначив для Радіо Свобода активіст Микола Березенський.

Міланська маніфестація завершилася мітингом і флешмобом. Люди розгорнули величезне полотнище багряного кольору у формі серця із зображенням географічного силуету України. Це «серце» оточили маніфестанти в українських строях та заспівали гімн України. На завершення учасникам ходи роздавали коровай миру, спечений активістками громади.

До організації маршу миру долучилися українські асоціації із Мілана, Бергамо, Брешії, Верони, Венеції, Реджо-Емілії та Варезе.

XS
SM
MD
LG