Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: піротехніки почали розмінування сільськогосподарських ділянок на Донбасі


Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій України на прохання аграріїв почали розмінування сільськогосподарських ділянок на Донбасі, повідомила речниця служби Наталя Бистра.

«За заявками аграріїв проведено роботи з обстеження сільськогосподарських угідь у Волноваському, Першотравневому й Артемівському районах Донецької області. Щодня на цих територіях піротехніки знаходять від 5 до 10 вибухонебезпечних предметів. І це не лише залишки снарядів і міни, що залишили по собі терористи, а і а й небезпечні предмети минулих воєн», – сказала Бистра.

У Першотравневому районі піротехніки виявили і знешкодили фрагменти вибухонебезпечних предметів доби Другої світової війни, додала вона.

На сьогодні на Донеччині від снарядів і мін звільнено територію понад 750 гектарів, на цих земельних ділянках аграрії розпочали весняні посівні роботи. За словами Бистрої, приблизно таку ж територію фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій обстежать найближчим часом.

Раніше міністр аграрної політики України Олексій Павленко заявив, що посівна буде проведена на територіях Донбасу, де немає бойових дій і замінованих полів.

XS
SM
MD
LG