Доступність посилання

ТОП новини

Письменник Жадан розпочав всеукраїнську презентацію нової книги


Український письменник Сергій Жадан
Український письменник Сергій Жадан

Український письменник і громадський діяч Сергій Жадан розпочав всеукраїнський тур презентації нової книги поезій «Життя Марії». Це відбулося у понеділок, 30 березня, у Харкові. Презентація збірки триватиме до травня.

Перші читання нової поезії Сергій Жадан провів у студентських аудиторіях харківських національних університетів імені Каразіна та педагогічному імені Сковороди.

Книга складається з 80 текстів: 60 віршів самого Сергія Жадана і 20 його перекладів поезій польського поета, нобелівського лауреата Чеслава Мілоша.

«Життя Марії – це доволі поширений давній традиційний сюжет, який активно присутній в іконографії, апокрифах, у церковних переказах і класичній літературі. Марія, яка за великим рахунком випадково опинилася серед страшенно кривавого історичного розлому, яка знаходилася в епіцентрі подій не зовсім усвідомлюючи навіть масштабність подій. Марія просто супроводжувала учнів Христа», – сказав Жадан про назву своєї збірки «Життя Марії».

Вірші, які увійшли нову збірку Жадана, написані та перекладені упродовж останніх півтора роки. Сергій Жадан каже, ця книжка насичена контрастами: любов і ненависть, війна і мирне життя, громадсько-політичні та ліричні переживання. Тут є поезії про війну на Донбасі, переселенців і військових.

Сергій Жадан упродовж останніх місяців разом з іншими українськими письменниками їздить районами Донбасу, проводить зустрічі для військових та цивільних.

XS
SM
MD
LG