Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт в Україні – найскладніший для світу за останні 70 років – конгресмен


Протест у Вашингтоні біля будівлі Білого дому проти агресії Росії стосовно України, 26 березня 2015 року
Протест у Вашингтоні біля будівлі Білого дому проти агресії Росії стосовно України, 26 березня 2015 року

Під час візиту до Києва Вільям Торнберрі заявив, що конфлікт в Україні важливіший для стабільності у світі, ніж війна із Ісламською державою

Київ відвідала велика делегація Конгресу США – до столиці України приїхали п’ять конгресменів з обох головних партій Америки. За словами голови делегації, республіканця Вільяма Торнберрі, конфлікт в Україні є найважливішим для США та всього світу.

ЗАВАНТАЖИТИ

Делегація конгресменів США зустрілась із президентом України, прем’єр-міністром та іншими ключовими посадовцями. Законодавці зазначили, що Україна має підтримку обох партій Конгресу та більшості американських громадян.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, голова делегації Вільям Торнберрі наголосив, що конфлікт в Україні є набагато важливішим для стабільності у світі, ніж війна із Ісламською державою.

Цей акт агресії загрожує стабільності не лише європейських країн, а й усього світу. Він ставить під загрозу те, що люди можуть самі вирішувати свою долю
Вільям Торнберрі

«У світі зараз існує багато конфліктів, але я думаю, що жоден з них не є важливішим, ніж конфлікт в Україні. Цей акт агресії загрожує стабільності не лише європейських країн, а й усього світу. Він ставить під загрозу те, що люди можуть самі вирішувати свою долю», – наголосив конгресмен.

На думку Торнберрі, конфлікт на Сході України є найбільшою загрозою світові з часів Другої світової війни. Після низки зустрічей конгресмени краще розуміють те, що відбувається на Сході України.​

Вільям Торнберрі
Вільям Торнберрі

​«Ми зустрілись із членами місії ОБСЄ, отримали нову інформацію щодо бойових дій. Ми також з’ясували, як ідуть поставки нової американської зброї на фронт. Крім того, ми поставили держпосадовцям низку запитань не лише з військової сфери», – зазначив конгресмен.Як зазначає прес-служба уряду, прем’єр-міністр обговорив із конгресменами також питання енергетичної безпеки та боротьби з корупцією. За словами голови американської делегації Торнберрі, Конгрес краще розумітиме, що планує український уряд та якою може бути підтримка США у цьому напрямку.

Летальну зброю можуть не надавати через ситуативні альянси США із Путіним – експерт

Позиція президента США Барака Обами щодо постачання летальної зброї Україні залишається незмінною: американський лідер наголошує на необхідності дипломатичного, а не військового тиску на Росію.

На думку українського експерта, директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця, це відбувається через необхідність підтримки Путіна в інших напрямках міжнародної політики, зокрема в питаннях Ірану, Ісламської держави та інших.

Існують перетини певних інтересів, є якісь інші альянси, які примушують Обаму пригальмовувати такі речі
Сергій Згурець

«Існують перетини певних інтересів, є якісь інші альянси, які, з точки зору Обами, примушують його пригальмовувати такі речі, як прямі поставки зброї до України в летальному компоненті», – наголосив Згурець.

Сергій Згурець
Сергій Згурець

Зустрічі американських законодавців із українськими лідерами відбулися в рамках їхніх поїздок до країн Східної Європи. Конгресмени вже побували в Румунії, після України їдуть до країн Балтії, а потім до Польщі. До складу парламентської делегації, крім Вільяма Торнберрі, входять Кевін Маккарті, Майк Роджерс, Том Макартур, Стів Найт та Сет Мултон.

Конгресмен Вільям Торнберрі очолює комітет збройних сил нижньої палати Конгресу. На думку експертів, делегація приїхала вивчати військову ситуацію в Україні. Також експерти вважають, що українці мають довести, що дадуть собі раду з новою зброєю.

Війна на сході України важливіша за інші світові конфлікти – конгресмен США
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

  • Зображення 16x9

    Михайло Штекель

    Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG