Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії: Roshen обшукують у рамках кримінальної справи


Фабрика Roshen у російському Липецьку (архівне фото)
Фабрика Roshen у російському Липецьку (архівне фото)

У Слідчому комітеті Росії заявляють, що Головне слідче управління порушило кримінальну справу за фактом шахрайського розкрадання грошей «Липецькою кондитерською фабрикою Roshen».

У російському Слічому комітеті наголошують, що підставою для цього справи стали матеріали ФСБ.

«Сьогодні з метою вилучення предметів і документів, які мають значення для кримінальної справи, проводяться обшуки на території ВАТ «Липецька кондитерська фабрика Roshen», а також в офісах ТОВ науково-виробнича фірма «Металлімпресс» у Нижньому Новгород», – мовиться у повідомленні.

«За даними слідства, у 2012-2013 роках представники зазначених організацій направили до міжрегіональнох інспекцію ФПС Росії у Липецькій області підроблені документи, про нібито виконані у 2012 році роботи з будівництва кондитерської фабрики на загальну суму понад 1 мільярд рублів, вимагаючи відшкодування ПДВ у розмірі понад 180 мільйонів рублів. При цьому вартість робіт, виконаних субпідрядними організаціями, залученими ТОВ НВФ «Металлімпресс», була відверто завищеною, а частина організацій взагалі не здійснювала ніякої фінансово-господарської діяльності», – наголошують у Слідчому комітеті Росії.

Сьогодні, 1 квітня, ЗМІ повідомили про обшуки і блокування роботи фабрики Roshen у Липецьку. Представники компанії назвали ці дії неправомірними.

Керівник відділу зв’язків з громадськістю і комунікацій корпорації Інна Петренко розповіла Радіо Свобода сьогодні, що зв’язку із керівництвом фабрики Roshen у російському Липецьку майже не було, обшук на підприємстві триває. За словами Петренко, правоохоронці отримали ордер на обшук у зв’язку з податковою претензією, яку висунули до фабрики минулого тижня.

XS
SM
MD
LG