Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина: 6 чоловіків засудили за ухиляння від мобілізації – заступник воєнкома


Під час четвертої хвилі мобілізації чоловіків до лав Збройних сил України на Дніпропетровщині ухвалено 6 обвинувальних вироків суду, де призовники визнані винними в ухиленні від мобілізації. Про це у п’ятницю, 10 квітня, повідомив заступник воєнного комісара Дніпропетровського обласного комісаріату Сергій Полуциган.

За його словами, «існує певна категорія громадян, які ухиляються від мобілізації».

«На сьогодні за період проведення 4-ї хвилі мобілізації передано в ЄРДР 206 справ безпосередньо за ухилення від призову за мобілізацією, в тому числі вже є 6 обвинувальних вироків суду. Також за порушення правил військового обліку притягнуто до адміністративної відповідальності 455 осіб», – сказав Сергій Полуциган.

Водночас він відзначив, що Дніпропетровщина вирізняється тим, що її жителі усвідомлюють необхідність захисту своєї держави, відтак під час останньої хвилі мобілізації близько 30% призовників «прийшли до військовий комісаріатів добровільно, без виклику за повісткою».

Як поінформував заступник військового комісара, наразі план з мобілізації область виконала на 90%, до лав Збройних сил України і відправили до війська майже 4,4 тисячі осіб.

«Попереду ще тиждень роботи, але ми рухаємося у рамках тих планів і графіків, які визначені», – заявив представник обласного військкомату.

3 березня Міністерство оборони повідомляло, що перший етап четвертої черги мобілізації виконано на 90 %.

Перший етап четвертої хвилі мобілізації тривалістю 90 днів розпочався 20 січня. Наступні дві хвилі почнуться у квітня та липні і триватимуть 60 днів.

Мобілізуватимуть громадян віком від 25 до 60 років.

У січні секретар РНБО Олександр Турчинов пояснював, що мобілізація потрібна, адже щодо України здійснюється російська агресія.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG