Доступність посилання

ТОП новини

Люстрація торкнулася вже 2 тисяч посадовців – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Згідно з законом про люстрацію вже звільнено 500 людей, ще 1,5 тисячі звільнилися самі. Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Загалом у реєстрі люстрованих осіб 500 людей, яких було звільнено на підставі цього закону і, за даними громадських організацій, ще 1,5 тисячі – це ті, які самі звільнилися, оскільки вони підпадали під законодавство України про люстрацію», – заявив глава уряду.

Арсеній Яценюк також доручив міністру юстиції Павлу Петренку взяти участь у слуханнях у Конституційному суді з приводу закону про люстрацію. «Завтра Конституційний суд України розпочинає слухання з приводу закону про люстрацію. Ці слухання ініційовані представниками влади Віктора Януковича, які хочуть скасувати закон України про люстрацію і які хочуть назад повернутися у владу. Я доручаю міністру юстиції України завтра взяти участь у засіданні Конституційного суду», – зазначив премʼєр.

Раніше низка народних депутатів звернулася до Конституційного суду з поданням щодо конституційності деяких пунктів закону «Про очищення влади».

XS
SM
MD
LG