Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація виходить з-під контролю Путіна (огляд преси)


Якби світ утихомирив Володимира Путіна після війни в Грузії, не було б анексії Криму й агресії на Донбасі

Україна допустила гіпермонополізацію і бізнесу, і державної влади, і медіа-простору олігархічними групами, які фактично є антинаціональними. Як переконує дописувач газети «Україна молода», саме антинаціональний характер олігархократії є головною причиною стагнації України і того, що держава з таким потенціалом займає перше місце в Європі за кількістю мільярдерів і останнє – за середнім доходом на душу населення. Автор статті наголошує, що перемога над олігархократією – це основна і необхідна умова перемоги над агресором. Зараз країна має не АТО, навіть не просто війну з Росією, а війну за незалежність. І характер, і ціль цієї війни двоєдині і взаємопов’язані: незалежність від Москви, незалежність від олігархів. Причому друга мета є основоположною, без її реалізації мета перша залишиться недосяжною. Олігархократія краде не просто гроші, а час, надії і майбутнє. Наука в державі від постійного недофінансування дихає на ладан, бо мільярдерам при владі вона непотрібна, оскільки вимагає щоденних вкладень при віддаленому прибутку. Так само «бідними родичами» при складанні бюджетів традиційно залишаються освіта й медицина, оскільки олігархи себе й дітей влаштовують у приватні, якісні лікарні та школи, а державні хай скніють на копійки. Про іншу шкоду державності від олігархів видання розповідає в статті «Політичний СНІД і як його перемогти».

Ситуація виходить з-під контролю Путіна (огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Якби світ утихомирив Володимира Путіна після війни в Грузії, не було б анексії Криму й агресії на Донбасі, стверджує в тижневику «Країна» російський опозиціонер Михайло Касьянов. Він переконаний, що політичний простір у Росії стиснутий повністю. Там не існує незалежної судової системи, немає вільних засобів масової інформації, за винятком кількох інтернет-ресурсів. І немає головного інституту демократії – вільних виборів. Правозахисників оголосили іноземними шпигунами. А ліберально-демократичну опозицію – «п’ятою колоною» і «націонал-зрадниками». Ця атмосфера була створена ще за рік до агресії в Україні. І частково є її наслідком. Однак, Путіну все ж не вдається повністю контролювати ситуацію. Свідченням цього є вбивство Бориса Нємцова під стінами Кремля. Адже в країні є сили, які можуть це зробити і впливати на які Путін не може. Щодо економічних проблем в нинішній Україні, то їхня головна причина, на думку Михайла Касьянова, те, що всі майже 25 років існування країни не було реформ. В Україні, наприклад, через державний бюджет перерозподіляють понад 50 відсотків ВВП. Жодна країна не може такого собі дозволити. Або ж те, що держава досі субсидує ціни на енергоресурси, є багато індивідуальних пільг. Більше про нинішню ситуацію в Росії та Україні йдеться в статті «Ситуація виходить з-під контролю Путіна».

«Краще починайте з АТО. Це зараз найпопулярніша тема. Більше грошей дають» – так інструктувала шахрайка нових співробітників. У столиці активізувалися шахраї, які, представляючись співробітниками певної волонтерської організації, обдзвонюють підприємства і просять перерахувати кошти нібито на потреби армії або на допомогу хворим дітям. Докладніше про них розповідає газета «Факти» у рубриці «Нічого святого».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG