Доступність посилання

ТОП новини

Таємна мова Путіна і нові докази щодо «Боїнга» (світова преса)


Путін видав указ щодо нагородження трьох російських військових підрозділів за героїзм у бою

Нідерландський журналіст має деякі докази, які підтверджують, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 збили ракетою земля-повітря, скоріш за все, випущеною з «Буку», про що він написав для «Бі-Бі-Сі». Тим часом, експерт у Newsweek пише про складну систему сигналів, яку президент Росії Володимир Путін використовує у спілкуванні з російською публікою, елітою, а також міжнародною спільнотою. А американський політолог українського походження на сторінках World Affairs Journa пише, що окуповану частину Донбасу варто обнести «Великою китайською стіною».

Нідерландський журналіст Джероун Аккерманс має деякі докази, які підтверджують, що літак малайзійських авіаліній рейсу MH17 збили ракетою земля-повітря, скоріш за все, випущеною з «Буку», про що він написав у статті для британської телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі».

«Я відвідав місце падіння літака декілька разів. Я бачив, що докази непорушно там лежать місяцями, і вирішив забрати декілька невеликих фрагментів із собою», – написав він.

Аккерманс збирав фрагменти, які найбільше нагадували касетні боєприпаси – іржавий, тяжкий метал із гострими краями. Журналіст підібрав близько 20 «підозрілих» шматочків. Він показав їх «багатьом експертам із різних країн». Всі вони виключили можливість того, що його знахідки є фрагментами боєприпасів класу повітря-повітря. «Більше того, вони були впевнені, що принаймні три фрагменти мали маркування ракети класу земля-повітря», – пише він.

Одним із головних доказів журналіста є маленький фрагмент із літерою «Ц» і числом 2. Аналіз британських експертів вказує на те, що цей фрагмент належав боєголовці 9N314, які використовують принаймні для одного типу систем «Бук».

Німецький ракетний експерт Роберт Шмакер, проаналізувавши всі докази, зібрані журналістом, дійшов такого ж висновку.

«Дивлячись на пошкодження, швидкість, висоту та фрагменти, все це вказує на ракету «Бук». Для мене це чиста математика», – сказав експерт.

«Бі-Бі-Сі»: «Хтось називає мене грабіжником. Я вважаю це своїм журналістським обов’язком» – Джероун Аккерманс про своє розслідування MH17»


Президент Росії Володимир Путін розробив складну систему сигналів, яку він використовує у спілкуванні з російською публікою, елітою, а також міжнародною спільнотою, пише Адріан Каратницький, старший науковий співробітник Atlantic Council в американському часописі Newsweek.

Наприклад, 25 березня російський президент видав указ щодо нагородження трьох російських військових підрозділів – із Уссурійська, Улан-Уде та Московської області – за героїзм у бою. «Офіційно не було визнано, що хоча б один із цих підрозділів брав участь у бойових діях за останні роки. Указ є мовчазним сигналом подяки солдатам, які, скоріш за все, воювали нелегально на сході України», – пише експерт.

Іншим сигналом Путіна Каратницький називає документальний фільм «Дорога додому», який розповідає про окупацію й анексію Криму Росією і головним героєм якого є сам Путін. «Стрічка робить посміховисько з заяв Путіна про те, що мешканці Криму були змушені шукати об’єднання з Росією через страх перед «націоналістичним» урядом України», – пише експерт.

Російський президент буде використовувати цей код, допоки він при владі, отже громадськості варто навчитися його читати. «Справжнє послання Путіна полягає у наступному: Я таємно працюю зі своїми спецслужбами, щоб рухати вперед російську силу. Іноді мені треба буде лицемірити, щоб просувати російські цілі. Врешті-решт, все буде роз’яснено, якщо ви уважно слухатимете, що я вам кажу».

Окуповані території варто обнести «Великою китайською стіною» та відмовитися від них, адже вони населені військовими злочинцями, з якими не можна побудувати достойної держави, пише історик і політолог Олександр Мотиль в американському часописі World Affairs Journal.

На його думку, сепаратисти в Україні не лише призвели до гуманітарної катастрофи на Донбасі менше ніж за рік, але й знищують невеликі активи, які ще лишилися в регіоні сьогодні. «Справжні сепаратисти активно б будували – націю, державу, будь-що. Все, що роблять ці хлопці, – активно руйнують», – пише Мотиль.

World Affairs Journal: «Якщо люди, які розоряють Східну Україну, були б справжніми сепаратистами, вони б намагалися щось побудувати. Замість цього, вони сконцентровані на знищенні, як і кремлівський режим, що їх підтримує»


Проблема для України полягає в тому, що на окупованих територіях живуть тисячі таких, як «Моторола», який нещодавно зізнався у розстрілі 15 українських військовополонених. Що найгірше, на думку Мотиля, на Донбасі, напевно, живуть сотні тисяч людей, які вважають, що Моторола – це чудовий хлопець.

«Чи дійсно Україна хоче реінтегрувати території, заповнені фашистськими бандитами?» – запитує Мотиль.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG