Доступність посилання

ТОП новини

Долати корупцію на вищих щаблях влади буде Артем Ситник


Артем Ситник
Артем Ситник

Показовими мають стати перші призначення у новоствореному Антикорупційному бюро – експерти

Директором Національного антикорупційного бюро призначений Артем Ситник. Про це заявив у четвер президент Петро Порошенко під час представлення керівника новоствореного органу. Напередодні конкурсна комісія представила на вибір глави держави дві кандидатури: Миколи Сірого та Артема Ситника. Експерти зазначають, що зараз багато залежить від того, як буде сформований склад новоствореного відомства та хто стане заступником директора.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

На церемонії представлення директора Антикорупційного бюро Петро Порошенко наголосив, що антикорупційний фронт не менш важливий, ніж фронт, який українські солдати тримають на Сході України. За його словами, «вижити ми зможемо лише тоді, коли переможемо на обох фронтах».

Президент представив директора Антикорупційного бюро
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00


Попервах представлення мало відбуватися на вулиці перед Адміністрацією президента, але через сильний вітер церемонію перенесли до будівлі. Тут у присутності членів комісії з визначення претендентів на посаду та двох фіналістів Петро Порошенко оголосив про свій вибір – призначити на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Ситника.

Звертаючись до новопризначеного очільника антикорупційного відомства глава держави висловив сподівання, що в його команді знайдеться місце не лише для вітчизняних, але й до іноземних фахівців.

Боротьба довкола антикорупційного бюро триває – Береза

35-річний Артем Ситник до 2011 року працював у прокуратурі, а відтоді займався адвокатською діяльністю. Спілкуючись із журналістами одразу після призначення, він зазначив, що свідомий: суспільство чекає від нього швидких результатів. Але попервах він має з нуля сформувати відомство.

Ігор Луценко
Ігор Луценко

Член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції депутат фракції батьківщина Ігор Луценко вважає радше недоліком той факт, що новопризначений керівник антикорупційного відомства є маловідомою людиною. За його словами, «якщо людина немає особливих піар-комунікаційних позицій, популярності, то їй, звісно, буде важкувато».

Експерти зазначають, що відтепер важливе значення матиме формування колективу Національного антикорупційного бюро, а надто – його керівної ланки. Адже політичні сили намагатимуться впливати на формування та діяльність антикорупційного відомства та його очільника.

Борислав Береза
Борислав Береза

«Як була боротьба довкола Антикорупційного бюро, так вона і зараз триває. Але тепер все залежить від самого керівника відомства», – зазначає позафракційний член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза.

Як наголосив під час церемонії представлення президент, напередодні в суди було подано три позови, спрямовані на те, щоб зірвати процес призначення директора Антикорупційного бюро. Неодноразово зверталися й до нього особисто з метою скасувати результати конкурсу.

Голова Антикорупційної ради Богдан Якимюк вважає, що при створені Антикорупційного бюро мали місце правові колізії, які в подальшому можуть негативно вплинути на його роботу.

Метою діяльності Антикорупційного бюро є боротьба з корупцією на вищих щаблях влади.

  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG