Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО і сепаратисти заявляють про обстріли на Донбасі


У штабі проведення антитерористичної операції заявляють, що З 18.00 до півночі 17 квітня бойовики 31 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі.

«Збільшилася кількість провокацій. Вздовж лінії розмежування активізували обстріли зі 120-міліметрових мінометів, а також артилерії, калібром понад 100 міліметрів, що є грубим порушенням мінських домовленостей», – повідомив у суботу, 18 квітня речник штабу АТО Сергій Даниленко.

«У зазначений період злочинці 14 разів відкривали вогонь з мінометів і 4 рази з артилерії», – додав він.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти на своїх сайтах також повідомляють про обстріли їхніх позицій українськими військовими.

«Українські війська не залишають спроб прорвати лінію оборони ополчення у районі населених пунктів Піски, Спартак і Донецького аеропорту з метою зайняти плацдарм у межах Донецька для подальшого наступу на Донецьк. Всі райони столиці Донбасу, прилеглі до лінії фронту, піддалися артобстрілам з боку українських силовиків», – повідомили сепаратисти у суботу вранці.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG