Доступність посилання

ТОП новини

У Human Rights Watch закликають розслідувати вбивство Бузини


Директор європейського і центрально-азійського офісу Human Rights Watch Гаґ Вільямсон
Директор європейського і центрально-азійського офісу Human Rights Watch Гаґ Вільямсон

У правозахисній організації Human Rights Watch закликають українську владу розслідувати вбивство журналіста Олеся Бузини.

«Вбивство серед білого дня журналіста, який відверто висловлював свою позицію, має бути розслідуване повною мірою», – йдеться у заяві директора європейського і центрально-азійського офісу Human Rights Watch Гаґа Вільямсона, опублікованій у суботу, 18 квітня.

«Бузина відомий в Україні своїми контроверсійними поглядами. І слідчі мають дати відповідну оцінку щодо можливості, що його вбивство пов’язане саме з його поглядами та журналістикою», – наголосив Вільямсон.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня біля його будинку у Києві. Правоохоронці розслідують це як умисне вбивство.

Бузина відомий своїми провокативними українофобськими заявами у ЗМІ, є автором скандальних книжок «Воскрешение Малороссии», «Вурдалак Тарас Шевченко».

Також Бузина був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок».

Президент України Петро Порошенко вимагає швидкого і прозорого розслідування убивств колишнього народного депутата Олега Калашникова, якого вбили напередодні ввечері 15 квітня, та журналіста Олеся Бузини.

XS
SM
MD
LG