Доступність посилання

ТОП новини

До Дня Перемоги Київ, Одесу, Харків і Дніпропетровськ охоронятимуть посилено – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Напередодні відзначення 70-ліття завершення Другої світової війни на вулиці Києва, Одеси, Харкова та Дніпропетровська виведуть посилені патрулі Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії України. Про це премʼєр-міністр Арсеній Яценюк заявив в інтерв’ю телеканалу «Україна».

Глава уряду не виключив, що посилене патрулювання можуть запровадити й в інших містах, де виникне загроза загострення і провокацій. Загалом у містах України під час заходів із відзначення 70-ліття завершення Другої світової війни посилене патрулювання вестимуть сили Міністерства внутрішніх справ.

У відповідь на запитання щодо вбивств, що відбулися в Києві раніше цього тижня, Арсеній Яценюк зазначив, що створено слідчо-оперативну групу, «до складу якої входять найкращі фахівці Генеральної прокуратури України і Міністерства внутрішніх справ». «Розслідування – під постійним контролем», – цитує премʼєр-міністра прес-служба уряду.

На думку Яценюка, в Україні триває «нагнітання і ескалація ситуації»: «У тому числі перед травневими святами, робиться це антиукраїнськими силами за класичним російським сценарієм дестабілізації країни. Адже в Путіна є декілька планів дестабілізації».

«Безпека громадян, боротьба з тероризмом і уникнення провокацій – це завдання, які зараз стоять перед травневими святами», – наголосив премʼєр-міністр.

Україна цього року відзначатиме 70-річчя завершення Другої світової війни 8 і 9 травня. Згідно з указом президента України, 8 травня буде Днем памʼяті і примирення, 9 травня – Днем Перемоги.

Раніше цього тижня у Києві вбили колишнього народного депутата Олега Калашникова і журналіста Олеся Бузину. Обидві справи розслідуються за статтею про умисне вбивство.

Радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат Антон Геращенко («Народний фронт») не виключив, що до вбивства Олеся Бузини може бути причетна Росія. У МЗС Росії цю заяву назвали «абсурдною».

XS
SM
MD
LG