Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ готує подання на притягнення до кримінальної відповідальності Лозового, Мосійчука, Папієва та Клюєва – Ляшко


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Генеральна прокуратура України готує подання до парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від Радикальної партії Андрія Лозового та Ігоря Мосійчука, а також народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Папієва та позафракційного Сергія Клюєва.

Про повідомив журналістам голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

Ляшко повідомив, що запитав у Шокіна, чи є у Генпрокуратури якісь претензії до членів його фракції. За словами Ляшка, Шокін відмовився відповідати на це запитання, пояснивши, що триває розслідування, і якщо будуть якісь подання, то вони вноситимуться у Верховну Раду.

«За моєю інформацією, Генеральна прокуратура, виконуючи політичне замовлення, готує подання на притягнення до кримінальної відповідальності, зняття депутатської недоторканності та арешт двох наших народних депутатів – мого першого заступника Андрія Лозового та заступника лідера Радикальної партії Ігоря Мосійчука», – сказав Ляшко.
Він зауважив, що Мосійчука звинувачують начебто у грабежі, який він вчинив, «коли ми звільняли Маріуполь». «Це було рік тому», – уточнив Ляшко.

Депутата Лозового, за його словами, звинувачують у тому, що він начебто бив сільського голову Коцюбинського Київської області.

«Була така історія. Два тижні тому Андрій Лозовий разом з членами Радикальної партії (ми вибивали землю для учасників АТО, бо вони за хабарі роздають землю, ці сільські голови, а інвалідам, безруким, безногим землі не дають), наші хлопці туди їздили, змусили видати землю. Але, безумовно, ніхто нікого не бив», – наголосив Ляшко. Він заявиив, що розцінює це як спробу розвалу коаліції.

«Для того, щоб відвести увагу громадськості, вони одночасно, за моєю інформацією, подають подання на представників «злодійського блоку» Клюєва, Папієва. Загалом на семеро людей», – зазначив Ляшко.

Представник президента Україні у парламенті Степан Кубів зазначив, що подань щодо зняття депутатської недоторканності у Верховній Раді на сьогодні немає.

21 квітня голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура підготувала подання до Верховної Ради про зняття недоторканності з сімох народних депутатів.

XS
SM
MD
LG