Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську регіонал намагається поновитися на посаді міського голови через суд


У Дніпропетровську через суд Максим Романенко намагається поновитися на посаді виконувача обов’язків міського голови – секретаря міської ради. Слухання справи у Дніпропетровському окружному адміністративному суді було призначене на п’ятницю, однак не відбулось.

Суддя, який мав слухати справу, з’явився до зали суду з 2-годинним запізненням і написав заяву про самовідвід. Це рішення він пояснив тим, що у минулому мав з позивачем Максимом Романенком спільний бізнес.

Тепер розглядати справу доручать іншому судді, тоді й стане відома дата розгляду позовної заяви.

У п’ятницю з протестом проти відновлення на посаді Романенка суд пікетували десятки активістів.

4 березня, депутати Дніпропетровської міської ради ухвалили рішення зняти повноваження виконувача обов'язків міського голови і секретаря міськради з Максима Романенка.

Секретар міської ради Максим Романенко був обраний депутатом Дніпропетровської міської ради від Партії регіонів. Виконувачем обов’язків Дніпропетровського міського голови він став після складення повноважень міським головою Іваном Куліченком, коли у 2014 році того обрали народним депутатом України.

Новим в. о. міського голови Дніпропетровська й секретарем міськради обрана депутат міської ради Галина Булавка. За даними з міськради, повноваження виконувача обов’язки міського голови Дніпропетровська Галина Булавка виконуватиме «до проведення виборів на цю посаду».

XS
SM
MD
LG