Доступність посилання

ТОП новини

Група українських альпіністів може вилетіти з Непалу на російському літаку – родичі


Група українських альпіністів в столиці Непалу в Катманду зарезервувала місця в російському літаку, який найближчим часом має вилетіти до Москви. Про це Радіо Свобода повідомив брат однієї з альпіністок.

«Росіяни організували евакуацію своїх громадян та відіслали до Непалу два «Іла». Наші альпіністи зарезервували там сім місць, є шанси потрапити на літак», – повідомив він.

За його словами, вночі група перебувала у Почесному консульстві України в Катманду.

У міністерстві закордонних справ родичам українських альпіністів повідомили, що український літак очікується 30 квітня або 1 травня.

«Зараз альпіністи будуть вирішувати летіти до Москви чи ні – якщо український літак вже незабаром буде», – повідомив брат однієї з альпіністок.

За даними МЗС, станом на 13:00 28 квітня на території Непалу перебуває 187 громадян України. Даних про загиблих чи постраждалих українців немає, проте 61 з них виходили на зв’язок ще до землетрусу.

Наразі у консульстві перебувають 15 громадян, ще 45 перебувають на постійному зв’язку з консулом.

МЗС повідомляє, що 5 українців евакуювалися за маршрутом Катманду – Делі – Варшава. За інформацією від Консула в Катманду ще 4 громадянина відлетіли самостійно.

Вчора у МЗС припустили, що евакуація українців може затягнутися на кілька днів.

XS
SM
MD
LG