Доступність посилання

ТОП новини

Загибель родини на Івано-Франківщині є ритуальним вбивством – прокурор


Прокуратура закрила кримінальне провадження у справі масового вбивства родини у лісовому масиві біля Микуличина Яремчанської міськради, основним мотивом вбивства дітей батьками, а потім самогубства називають окультні переконання. Про це повідомив прокурор Івано-Франківської області Ігор Настасяк.

За його словами, «цей злочин має ритуальний характер з вираженими ознаками релігійних переконань: сектантства, окультизму і магії». Слідчі знайшли в помешканні родини відповідну літературу, кажуть у прокуратурі.

Було встановлено також, що чоловік десять років тому перебував на обліку в психіатричній лікарні, з якого згодом був знятий. Він теж цікавився окультизмом.

За висновками експертиз, жінка зі згоди чоловіка пострілом в голову вбила трьох дітей, його і скоїла самогубство. Рушницю, з якої було випущено вісім куль, подружжя привезло з собою, її знайшли на місці події, заявляють у прокуратурі.

Слідчі наразі не з’ясували, чому родина приїхала до Микуличина з Чернівців, де проживала.

Правоохоронці кажуть, що розглядали кілька версій вбивства родини, підтвердилася версія вбивства і самогубства. Кримінальне провадження закрили 30 березня у зв’язку зі смертю підозрюваної, протягом місяця ніхто з родичів загиблих його не оскаржував.

16 грудня минулого року в лісі біля Микуличина в Карпатах виявили тіла двох дорослих – чоловіка і жінки та трьох дітей віком двох, чотирьох і п’яти років. Усі загинули від вогнепальних поранень в голову.

XS
SM
MD
LG