Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністр Злочевський отримав 14 гектарів лісу на півстоліття за копійки («СХЕМИ» | ВИПУСК №17)


Також у випуску: Старі схеми нової влади | Дорогому президенту

Неприступна фортеця екс-міністра Злочевського: земля за безцінь.

Продовження розслідування Максима Савчука. В минулій програмі ми показали маєток екс-міністра екології уряду Азарова – Миколи Злочевського. Збудований він у заповітній зоні під Києвом, має власний вихід до води, а з вигляду нагадує неприступну фортецю. Та ми звернули увагу на те, що окрім приватної землі, екс-міністр огородив високим парканом ще й 7 гектарів державного лісу. Невже екс-міністр вчинив самозахоплення?

Старі схеми нової влади

Як «свободівський» міністр агрополітики Ігор Швайка всіма силами приховував, що на агрострахуванні в Україні досі заробляють фірми з оточення Віктора Януковича. Навіть настанови голови партії Олега Тягнибока не допомогли.

Дорогому президенту

Колишній президент Віктор Янукович запам’ятався в тому числі своєю величезною жадібністю. Коштовні подарунки йому робили олігархи, політики, міністри. Коштовності, подаровані чиновнику – законом розцінюються як хабар. Тож Сергій Андрушко вирішив з’ясувати – що робить з коштовними подарунками вже новий президент – Петро Порошенко, скажімо чи передає їх в спеціальний музей, як цього вимагає процедура. Про те, як ми шукали дари Порошенку – дивіться у сюжеті.

  • Зображення 16x9

    Максим Савчук

    Журналіст-розслідувач телевізійної програми проєкту розслідувань Радіо Свобода «Схеми». Автор книги «1937» про політичну та бізнесову діяльність Віктора Медведчука після Революції Гідності.

    Народився у селищі Баришівка на Київщині. Здобув освіту інженера в Національному транспортному університеті та філолога в Національному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова. Працював у бюро журналістських розслідувань «Свідомо», у газеті «Україна молода», у програмі журналістських розслідувань «Знак оклику» на телеканалі ТВі.

    У 2015 році розслідування «Questions Raised Over Poroshenko’s Role In Valuable Kyiv Land Deal» («Таємниці землі президента Порошенка») потрапило до шорт-листу міжнародного конкурсу асоціації мовників AIB.

    Переможець конкурсу журналістських розслідувань ім. В. Сергієнка (2019 рік) із матеріалом «Зелена родина ру» (про кінобізнес Володимира Зеленського у Росії).

    У 2020 році здобув друге місце на конкурсі журналістських історій DataUp із матеріалом «Американська мрія Віктора Медведчука» (співавтори - Любомира Ремажевська та Олександр Чорновалов).

    Розслідування «Американська мрія Віктора Медведчука» перемогло на Національному конкурсі журналістських розслідувань. Оголошення переможців та нагородження відбулося під час фестивалю розслідувальної журналістики «Межигір’я Фест» в колишній резиденції експрезидента-втікача Віктора Януковича у вересні 2021 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG