Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі діє угруповання російських військ чисельністю близько 9 тисяч осіб – керівництво АТО


Військові навчання об’єднаних російсько-сепаратистських сил в окупованій частині Донеччини, фото 1 травня
Військові навчання об’єднаних російсько-сепаратистських сил в окупованій частині Донеччини, фото 1 травня

Командування антитерористичної операції фіксує безпосередньо на території України в межах Донецької та Луганської областей наявність угруповання російських військ чисельністю 8 тисяч 760 осіб, повідомив заступник керівника АТО Сергій Галушко.

За його словами, на озброєнні російських військ в Україні є, серед іншого, 190 танків, 520 бойових броньованих машин, 149 артилерійських систем, 89 реактивних систем залпового вогню, а також такі озброєння, як 8 важких вогнеметних систем «Буратіно» чи 4 тактичні ракетні комплекси «Точка-У».

Ці дані не враховують незаконних збройних формувань угруповань «ДНР» і «ЛНР», додав Галушко на брифінгу.

Формування сепаратистів, за даними українських військових, налічують нині близько 33 тисяч осіб і мають понад 500 танків, понад 850 бойових броньованих машин, 557 одиниць ствольної артилерії, 282 одиниці реактивної артилерії й інші озброєння, сказав він.

За словами заступника керівника АТО, також є дані, що в угрупованні противника триває заміна особового складу: замість місцевих мешканців підрозділи повністю укомплектовують найманцями з Росії та інших країн.

Відео: Військове телебачення України

Сепаратисти на своїх сайтах твердять, що українські силовики не мають розвідки в зоні АТО, тому не можуть повідомляти дані про війська й озброєння на непідконтрольних наразі Україні територіях.

Росія продовжує заперечувати причетність до подій на сході України. Москва, серед іншого, стверджує, що в окупованій частині Донбасу немає російських військ, а хіба тільки «добровольці», а також каже, що їй нічого не відомо з приводу наявності в регіоні великої кількості важких озброєнь, зокрема, нових зразків, які є на озброєнні тільки в Росії.

XS
SM
MD
LG