Доступність посилання

ТОП новини

Із пропагандою Росії треба боротися моральними методами – заступник держсекретаря США


У Києві відкрили сучасний центр американської культури – Американський дім
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

У Києві відкрили сучасний центр американської культури – Американський дім (відео)

У Києві відкрили сучасний центр американської культури

20 травня у Києві відкрили Американський дім – тут українці зможуть отримати інформацію про американську культуру й освіту. На відкритті був присутній представник державного департаменту США, який наголосив, що боротися із пропагандою треба саме з моральної сторони – показувати, де добро, й де зло.

ЗАВАНТАЖИТИ

У Києві офіційно відкрили Американський дім – тут кияни зможуть знайомитись з американською культурою, відвідувати тренінги та лекції, брати участь у професійних та цікавих дискусіях, вивчати англійську мову тощо.

За словами директора установи, американки Крісті Енн Хофланд, перед відкриттям у Києві проводили дослідження та опитували фокус-групи міських активістів, отже врахували усі побажання киян. Перші заходи почали відбуватися тут близько трьох тижнів тому, розповіла вона Радіо Свобода.

«Найпопулярніший в нас поки що дискусійний клуб. Засідання відбулись двічі – першого разу прийшло 75 людей, а наступного – 115. Нам ледь-ледь вистачило місця на всіх. Люди можуть поспілкуватись, попрактикувати свою англійську та інше», – зазначила Хофланд.

На відкритті були присутні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт та Рік Стенгел, заступник державного секретаря США з питань публічної дипломатії та зв’язків з громадськістю.

Посол прийшов на відкриття у вишиванці. Він привітав киян із відкриттям центру та закликав до вивчення американської культури, що може покращити зв’язки між Сполученими Штатами та Україною.

Ми підтримаємо усіх мешканців Криму, особливо кримських татар – посол США

Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо річниці депортації кримських татар із півострова, який наразі анексований Росією, посол ще раз наголосив, що позиція США залишається незмінною: Крим – це Україна

Ми продовжимо та підсилимо підтримку усіх мешканців Криму, які стали жертвами російської агресії
Джеффрі Пайєтт

«Ми, безумовно, відзначаємо хоробрість кримських татар. Одна з моїх улюблених фотографій цього року – це фото президента США Барака Обами та Мустафи Джемілєва, вони разом на святкуванні річниці «Солідарності» у Варшаві. Я думаю, ви чули сувору заяву Держдепартаменту до річниці депортації. Ми продовжимо та підсилимо підтримку усіх мешканців Криму, які стали жертвами російської агресії», – наголосив Джеффрі Пайєтт.

Перед журналістами також виступив представник Держдепартаменту США Рік Стенгел. За його словами, відкриття Американського дому – це свідчення того, що Сполученні Штаті підтримують український народ та ідею, що він має сам обирати своє майбутнє.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо засобів боротьби із російською пропагандою, Стенгел відповів: «Головне в пропаганді – це підмінити мораль та урівняти добро зі злом. Я завжди був журналістом та висвітлював дві сторони проблеми. Але сьогодні я в уряді та можу сказати – брехня не може бути стороною проблеми. Треба чесно сказати, що це брехня та вона не відповідає реальності».

Із програмою заходів Американського дому можна ознайомитись у соціальних мережах на офіційних сторінках установи. А зараз там проходить дві фотовиставки – одна присвячена кримським татарам, інша – пораненим на сході України та під час Революції гідності.

  • Зображення 16x9

    Михайло Штекель

    Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG