Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Москви відбувся флеш-моб у вишиванках


У центрі Москви відбувся флеш-моб у вишиванках. Як повідомляє УНІАН, близько 20 мешканців російської столиці вирішили продовжити святкування дня вишиванки, що нещодавно відзначали в Україні.

Флеш-моб було організовано через соціальні мережі. Учасники акції продефілювали вулицею Арбат, хода супроводжувалась музикою і танцями. Організатори кажуть, що мали побоювання щодо безпеки під час міні-маршу, але зрештою більшість росіян позитивно сприйняли ходу в українському національному одязі. До акції навіть приєднались туристи з Південної Кореї.

Водночас, деяким росіянам акція не сподобалась, вони брутально лаялись, а одна з «пильних» жінок почувши гасло «Слава Україні» по завершенню заходу пообіцяла викликати поліцію.

«Вишиванка − це дійсно витвір мистецтва. Але цим самим засвідчується українська ідея, українськість. Це також допомагає консолідації українського руху у Москві», − сказав учасник акції Валерій Семененко.
Він наголосив, що завжди хотів взяти участь у параді вишиванок у Москві, «але знаючи, де ми живемо, дуже з великою пересторогою підходив до участі в акції».
«Ми зробили виключно флеш-моб, українську прогулянку. Люди були попереджені, що учасники мають бути без прапорів чи транспортів, адже це може бути сприйнято як несанкціоновану акцію», − сказав Семененко.

XS
SM
MD
LG