Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Столтенберґ заявили про подальшу підтримку України


На зустрічі в Білому домі генеральний секретар НАТО та президент США говорили про Україну

США будуть продовжувати підтримувати Україну, а НАТО знову закликає Росію вивести свої війська з України. Такі заяви за результатами зустрічі у Білому домі зробили генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ та президент США Барак Обама.

«Ми мали можливість обговорити ситуацію в Україні і агресивну позицію, яку зайняла Росія. Ми підтвердили, що НАТО є основою не лише трансатлантичної безпеки, але у багатьох відношеннях основою глобальної безпеки. На зустрічі в Уельсі ми могли підтвердити намір альянсу стати на захист членів відповідно до статті п’ятої Статуту НАТО. Ми також запланували низку заходів щодо гарантій безпеки нашим союзникам на кордонах і сформували так званий «план готовності». Ми також підтвердили важливість імплементації Мінської угоди та забезпечення гарантій суверенітету та територіальної цілісності України. Ми будемо підтримувати Україну через програму партнерства Україна-НАТО», – сказав Барак Обама.

У свою чергу, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ наголосив на важливості присутності американських сил в Європі як гарантії безпеки.

«Присутність американського війська у Європі є важливою гарантією безпеки для союзників в альянсі. Месидж, який вони посилають, полягає в тому, що Америка стоїть плечем до плеча з Європою і НАТО, і готова захищати своїх союзників. Це особливо важливо, оскільки ми стоїмо перед новими випробуваннями і небезпеками як зі сходу, та і з півдня. Ми обговорили Крим і ситуацію в Україні, і важливість повної імплементації Мінської угоди, яка є шляхом до миру. Ми закликаємо усі сторони виконувати Мінські угоди, а Росію припинити підтримку сепаратистів та вивести усі свої війська», – сказав Єнс Столтенберґ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG