Доступність посилання

ТОП новини

Ніхто до пожежі не мав претензій до роботи нафтобази – представник «БРСМ-нафта»


За попередніми результатами слідства, споруди на нафтобазі компанії «БРСМ-нафта» в Київській області були побудовані без оформлення дозвільних документів

У компанії «БРСМ-нафта» заперечують власну відповідальність за пожежу на нафтобазі під Києвом і кажуть, що не бачили приписів ДСНС про недотримання техніки пожежної безпеки. Про це Радіо Свобода заявив директор Департаменту стратегічного маркетингу компанії Олександр Мельничук. Про невідповідність пожежним нормам, зокрема, повідомляв радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. У МВС розглядають кілька версій причин пожежі. Однак, за попередніми результатами слідства, споруди на нафтобазі компанії «БРСМ-нафта» в Київській області були побудовані без оформлення дозвільних документів. Гасіння триває досі. Станом на ранок 11 червня, за даними прес-служби ДСНС, на місці пожежі на нафтобазі у селі Крячки Васильківського району Київської області далі горить один резервуар з паливом.

– Які Ваші версії займання на нафтобазі?

– Це дії зловмисників – підпал нафтобази. Ми простежуємо ланцюжок подій – від 22 квітня минулого року, вибуху на нашому автозаправному комплексі в Переяславі-Хмельницькому, який, на жаль, призвів до жертв, і наступні вибухи в Києві і Київській області – так само на наших автозаправних комплексах. Їх було приблизно шість. На щастя, три нам вдалося знешкодити підривні пристрої, які були закладені біля резервуарних парків наших автозаправних комплексів. Ми викликали МВС, МНС, СБУ. Вони це зафіксували, але досі не знайдені замовники цих дій та виконувачі.

Базу регулярно перевіряють. Ні в органів влади, ні в кого не було жодних претензій щодо роботи цієї нафтобази
Олександр Мельничук

База працює з 2009 року. Персонал регулярно проходить навчання, інструктажі. Базу регулярно перевіряють. Ні в органів влади, ні в кого не було жодних претензій щодо роботи цієї нафтобази. У нас є тільки припущення зараз, тому що, на жаль, там зараз триває пожежа і говорити про якісь докази ми не можемо.

– Влада говорить про те, що, начебто, ДСНС зверталося до керівництва нафтобази з приписами про те, що недотримується техніка пожежної безпеки на базі.

Якщо були приписи – то чому база досі працює?
Олександр Мельничук

– Я цих приписів не бачив. Якщо були приписи – то чому база досі працює? В них є повне право зупинити її роботу, накласти на нас величезний штраф. Їм вигідно на нас спихнути цю провину.

У МВС 10 червня повідомили, що споруди на нафтобазі компанії «БРСМ-нафта» в Київській області були побудовані без оформлення дозвільних документів. Про це свідчать попередні результати слідства.

«Комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії «БРСМ-нафта» було побудовано без оформлення дозвільних документів і не вводилося в експлуатацію належним чином, що може свідчити про незаконне виготовлення та зберігання протягом тривалого часу фальсифікованих підакцизних нафтопродуктів, в тому числі – бензину», – йдеться у повідомленні.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляв, що ця компанія отримувала повідомлення про невідповідність пожежним нормам.

9 червня у МВС повідомили, що розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, вранці 9 червня на місці займання сталася серія вибухів, яка стала причиною загибелі кількох пожежників. Внаслідок пожежі загинули чотири людини, доля ще однієї невідома, 13 поранені.

На цю ж тему:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG