Доступність посилання

ТОП новини

Пекельні жарти: як кіборги в аеропорт піцу замовляли


Розповідь про те, як «кіборги» піцу замовляли
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Диспетчер піцерії спитав, куди привезти замовлення, й «кіборги» назвали точну адресу – до старого терміналу ДАП

Артем Рибаков, Ганна Міцул

Захисники Донецького аеропорту не лише несли варту під цілодобовими обстрілами, а й примудрялися жартувати й влаштовувати розіграші. Про деякі такі епізоди розповів Радіо Свобода боєць 79-ї бригади Володимир Семішко.

Володимир Семішко має позивний «Сем». Він веселий і непосидючий. Коли бачиш його вперше й у цивільному одязі, то важко уявити, що маєш справу із досвідченим бійцем. Володимир не лише добре грає панк-рок, а й влучно стріляє.

Розповідаючи про те, що найбільше вразило під час захисту Донецького аеропорту, «Сем» згадує водночас найстрашніше і… найсмішніше.

«Найяскравіший спогад, коли наші хлопці прапор ставили на старому терміналі», – каже боєць.

Та не менш яскравою подією, яку згадує вся рота, було «замовлення піци». Діло було так: «кіборги» ніколи не могли спокійно поїсти, бо їх постійно обстрілювали. Це хлопцям дуже набридло, і вони вирішили підійти до ситуації нестандартно. Подзвонили до однієї з донецьких піцерій і замовили піцу. Ще й потрійну оплату запропонували.

Диспетчер піцерії спитав, куди привезти замовлення, й «кіборги» назвали точну адресу – до старого терміналу Донецького аеропорту.

У телефоні запанувала тиша. Через 30 секунд диспетчер відповів: «напевно, ніхто не зможе доставити вам замовлення». Хлопці пообіцяли «прикрити машину піцерії двома БТРами», але сміливців не знайшлося.

Здатність жартувати бійці не втратили навіть попри тяжкі випробування.

«Коли наші хлопці заходили перший раз в аеропорт, російські танки спалили два наших БТРа. Восьми наших товаришів просто не стало. Хоча ми з ними дві години перед тим говорили по телефону. Це був страшний момент», – згадує Володимир.

Та, попри це, бійці знайшли в собі сили замінити загиблих, утримувати аеропорт і навіть жартувати під обстрілами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG