Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: Арбузова і Богатирьову заочно судитимуть


ВІктор Шокін ©Shutterstock
ВІктор Шокін ©Shutterstock

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що до суду внесено подання про заочне засудження екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової.

«Процедура спеціального розслідування (заочного провадження) вперше реалізована на практиці. До суду внесено подання про заочне засудження Богатирьової і співучасника Олександра Стащенка за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 6,5 мільйона гривень у процесі закупівель медичних препаратів та обладнання», – повідомив Шокін в інтерв’ю газеті «Голос України».

За його словами, процедуру заочного засудження застосовано також щодо колишнього голови Нацбанку, першого віце-прем’єр-міністра і прем’єр-міністра Сергія Арбузова, якого підозрюють у розкраданні і привласненні державних коштів НБУ на суму близько 118 мільйонів гривень.

На сьогодні Арбузов перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу, додав Генпрокурор.

У березні цього року суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. У жовтні минулого року Генпрокуратура оголосила її в розшук, у січні 2015 року Інтерпол оголосив її в розшук.

Колишній чиновниці інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раїса Богатирьова була міністром охорони здоров’я двічі – з січня 1999 до січня 2000 року, а також з лютого 2012 до лютого 2014 року. Звільнена 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради.

У жовтні минулого року набув чинності закон, який передбачає впровадження процедури заочного засудження і конфіскації майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України.

XS
SM
MD
LG