Доступність посилання

ТОП новини

Фейки ЗМІ Росії: тепер взялися за Порошенка


Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)

Російські та проросійські видання масово поширили вигадку, буцімто президент України вже цілий тиждень «перебуває в запої»

Російські та проросійські ЗМІ повідомили про нібито «проблеми» президента України Петра Порошенка із алкоголем, посилаючись на світові ЗМІ. Однак видання, на яке посилаються, не має такої «новини».

15 червня російські та проросійські видання масово поширили вигадку, буцімто президент України Петро Порошенко вже цілий тиждень «перебуває в запої». Про це повідомили на порталах «Украина.ру», «Новостное агентство Харьков», ridus.ru, kolokolrussia.ru, bloknot.ru та інші.

Також про це повідомили на сайтах російських телеканалів «РЕН.ТВ» та «Звезда».

«Про серйозну і довгострокову проблему Петра Порошенка з алкоголем розповів високопоставлений чиновник Кабінету міністрів України, повідомляє «Бі-Бі-Сі», посилаючись на ізраїльське інформаційне агентство Arutz 10. Президент Порошенко перебуває в тижневому запої, і його відносні моменти просвітління обчислюються навіть не годинами, а хвилинами. Це стає величезною проблемою», – повідомляють на російському каналі «Звезда». Схожий текст подали й інші згадані ЗМІ.

При цьому жодне із вищезазначених джерел не дає гіперпосилання на інформаційне агентство Arutz 10, з якого буцімто передрукували таку інформацію.

Гіперпосилання на «Бі-Бі-Сі» також відсутнє, а пошук за допомогою Google вказує на те, що такої новини на порталі «Бі-Бі-Сі» не публікували.

А портал ridus.ru, який теж поширив цю новину, взагалі посилається на сайт українського телеканалу «24», де йдеться зовсім про інше.

Google не знаходить інформаційне агентство Arutz 10 в Ізраїлі, натомість пропонує новинний портал Arutz Sheva, 10-й телеканал, або перегляд телеканалу Arutz 2.


На тему дезінформації:

15.06.2015
Фейк LifeNews: мобільні оператори України знімають гроші з жителів «ЛНР» на АТО

По 10 гривень із кожного… далі
08.06.2015
Український боєць: заяви для телебачення Росії зробив під тиском

«Зводили курок, клацали над головою, говорили, що я терорист і що мене потрібно розстріляти» далі
04.06.2015
Фейк: «Кібер-Беркут» розкрив інструкції США для України

Та продемонстрував «зомбо-методичку», яку буцімто розробили в США далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG