Доступність посилання

ТОП новини

Аваков розформував ДАІ Миколаївщини


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (©Shutterstock)
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив у середу про розформування підрозділу Державтоінспекції у Миколаївській області. Про це він сказав під час робочої поїздки в регіон.

«Мені набридло дивитися на безсоромні очі ДАІвців. Ми тут з губернатором не для приємних речей. ДАІ буде ліквідовано через день-два буде підписаний новий закон про поліцію. Ми прийняли рішення підписати указ, згідно з яким весь склад ДАІ буде виведений за штат і звільнений від посад. У четвер ви повинні прибути в міліцію для визначення порядку атестації. Кожен, хто хоче працювати в новій поліції, повинен довести це. Я заявляю про початок конкурсного прийому з 27 липня. До того часу всі функції Державтоінспекції виконуватимуть спецпідрозділи «Миротворець», «Миколаїв» і «Кобра», – заявив Аваков.

За його словами, в ДАЇ Миколаївщини служило понад 300 міліціонерів.
Сьогодні до Миколаєва з Аваковим прибув спецпідрозділ МВС «Миротворець», який і перейме тимчасово охорону правопорядку на дорогах Миколаївської області разом з спецпідрозділом «Миколаїв» та загоном ДАІ «Кобра».

Напередодні в мережі інтернет активісти поширили відео, на якому інспекторами ДАІ на одному з постів ДПС в Миколаївській області отримують, імовірно, хабарі від далекобійників. За цим фактом міліція області призначила службову перевірку.

XS
SM
MD
LG