Доступність посилання

ТОП новини

Україні загрожує «Радикальна Батьківщина»? (Огляд преси)


Тріумф популізму завжди веде до погіршення ситуації в країні

На тлі падіння рівня життя в Україні зростає запит на популізм, але його тріумф завжди веде лише до погіршення ситуації, нагадує «Український тиждень». Нині понад третину виборців готові віддати голоси класичним популістам. І в умовах погіршення політичної ситуації та масованої інформаційної підтримки останні мають шанси збільшити свої показники в рази. Тим більше, коли крикуни всіх мастей фактично об’єднують зусилля. І все це до болю починає нагадувати грецький сценарій, коли нещодавній прихід до влади широкої коаліції правих та лівих популістів призвів до перспективи дефолту та виходу країни з єврозони. А в умовах війни з Росією та економічного падіння прихід до реальної влади людей на кшталт Олега Ляшка і Юлії Тимошенко може мати незворотні наслідки для України навіть у суто прагматичному питанні державного управління. На цьому тижневик наголошує у матеріалі «Радикальна Батьківщина».

Україні загрожує «Радикальна Батьківщина»? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Легалізація сепаратистів на Донбасі через можливі місцеві вибори та зміни до Конституції серйозно послабить довіру до влади, призведе до загострення внутрішніх суперечностей і створить оптимальні умови для подальшого розхитування ситуації зсередини, стверджує тижневик «Дзеркало тижня». Видання попереджає, що буде створений небезпечний прецедент, здатний надихнути сепаратистів інших регіонів. І буде дуже важко пояснити, за що пролито стільки крові. Це виглядатиме приниженням, наголошує видання у статті «Конституляція?»

Останній рік пройшовся «кадровим торнадо» по українських держслужбовцях вищого рангу. Далеко не всім політикам і управлінцям, які прийшли до влади на гребені революційної хвилі, вдалося втриматися на нових посадах. Хтось відверто не впорався, хтось не підійшов новому президенту, а когось довелося «розміняти» за підсумками парламентських виборів. Тижневик «Коментарі» розповідає, як складалася їхня подальша кар’єра, і аналізує, чи є якась закономірність у тому, кому із них вдалося продовжити політичну кар’єру, а для кого високий пост став не більш ніж рядком у біографії. Наводячи прізвища політиків, журналісти підсумовують, що «революційний» склад Кабміну засвідчив, що з «технократів» виходять дуже погані політики, а з політиків – нікудишні чиновники.

Незважаючи на заявлену кадрову чистку, на високі посади у виконавчій владі, правоохоронних органах і спецслужбах призначаються представники команди Віктора Януковича, обурюється тижневик «Фокус». У журналістів до багатьох чиновників є питання щодо походження їхніх багатомільйонних статків і сотень квадратних метрів нерухомості. Конкретніше про призначенців у владі, які підпадають під люстрацію, йдеться в статті «Недолюстрація».

У цьому ж числі «Фокус» стверджує, що агресивна політика Росії змусила лідерів ЄС задуматися про єдину армію Євросоюзу. Видання наголошує, що Європі потрібні єдині збройні сили і єдиний військово-промисловий комплекс. Найімовірніше, процес об'єднання національних збройних сил почнеться зі створення сил швидкого реагування – кількох дивізій високої боєздатності, спроможних протистояти можливій агресії.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG