Доступність посилання

ТОП новини

Силовики затримали заступника голови слідчого управління ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Керівництво Генпрокуратури та Служби безпеки України доповіло президентові України Петру Порошенку про затримання під час спецоперації першого заступника голови слідчого управління Генпрокуратури і заступника прокурора Київської області, повідомляє прес-служба президента.

«Керівники Генпрокуратури і СБУ доповіли президентові про проведення спеціальної операції з протидії корупції в центральному апараті Генпрокуратури і прокуратурі Київської області, в результаті якої було затримано першого заступника голови слідчого управління і заступника прокурора Київської області», – йдеться в повідомленні.

Виконуючий обов’язки Генерального прокурора Володимир Гузир повідомив, що затримання зазначених осіб відбулося вранці 5 липня.

«Під час проведених обшуків до зазначених осіб виникло багато питань, пов’язаних із значними, у порівнянні із зарплатнею державного службовця, сумами грошей у національній та іноземній валюті, та інші питання. Їм було оголошено про підозру. Сьогодні буде вирішено питання достатності доказів для постановки перед судом щодо обрання їм найсуворішого запобіжного заходу», – повідомив він

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що у рамках зазначеної операції Служба безпеки у співпраці з ГПУ проводила низку слідчих дій, пов'язаних із боротьбою з проявами корупції серед прокурорів.

«На нас був покладений саме оперативний супровід і забезпечення роботи слідчо-оперативної групи. У процесі вжитих слідчих дій дійсно було вилучено значну кількість доказів злочинної діяльності», – зазначив голова СБУ, зазначивши, що йдеться про астрономічні суми.

У прес-службі президента не називають прізвищ затриманих і не уточнюють про вилучені докази.

Водночас народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм повідомив про затримання у Києві першого заступника голови слідчого управління ГПУ і заступника прокурора Київської області. За його даними, чиновників затримали за підозрою в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

Заступник Генпрокурора Давід Секварелідзе уточнив, що чиновники були затримані під час отримання хабара розміром у понад 3 мільйони гривень. Під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів із діамантами.

XS
SM
MD
LG