Доступність посилання

ТОП новини

Заміну Криму можна знайти на українських «Мальдівах»


Українські «Мальдіви» або Херсонщина замість Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

«Дякую тим, хто це зберіг!» – туристка

Відпочити у заповіднику цілком законно можна поблизу Скадовська у Херсонській області. Там відкриті два туристичні маршрути на острів Джарилгач.

Острів Джарилач – це 42 кілометри незайманої природи. З одного боку – тепла затока, з іншого – чисте море. Хвилин 40 морем на катері – і ви за межами цивілізації. Олена Повжик, провідний фахівець з рекреації Національного парку «Джарилгацький», каже: тут не можна нічого будувати, навіть навісів від сонця. І не дай Боже тут насмітити!

Це стан незайманої дикої природи
Олена Повжик

«Тут працює кожного дня служба Державної охорони і підтримує стан острова саме в тому стані, в якому він є. Тобто це стан незайманої дикої природи. Саме цим цей острів і цінний», – розповідає вона.

На острові немає будівель, окрім двох маяків. Візитівкою Джарилгача вважається старіший – йому понад сто років. Наталя Шешина, фахівець з екологічної освіти парку, розповідає: маяк замовив пан Скадовський у Парижі і розробляв його сам Ейфель зі своїми учнями. Було це наприкінці 18-го століття.

Коли встановлювався цей маяк, до води було ще майже 200 метрів. От уявіть собі, скільки берега з’їло море за ці роки
Наталя Шешина

«Коли встановлювався цей маяк, до води було ще майже 200 метрів. От уявіть собі, скільки берега з’їло море за ці роки», – показує Наталя.

У національному парку туристам пропонують два маршрути: «Сафарі Джарилгач» – з ночівлею, риболовлею та спостеріганням за рідкісними тваринами – та «Маяки Джарилгача» – без ночівлі, просто покупатися. Олені Черковій з Кривого Рогу до вподоби другий маршрут.

Дякую тим, хто це зберіг! Ну просто Майамі!

«Взагалі прекрасно там, де людина не встигла ще все зіпсувати. Дякую тим, хто це зберіг! А враження, звичайно, неперевершені – ну просто Маямі! Дай Боже, аби лише не зіпсували!» – ділиться враженнями туристка.

Вартість віпочинку у національному парку залежить від кількості замовлених послуг. Можна ходити островом пішки або замовляти транспорт, можна відпочивати у власному наметі або орендувати будиночок лісника – усе залежить від вашого бажання та фінансів. Тож побувати на Херсонщині і не відвідати Джарилгач – велика прикрість.

Яка альтернатива окупованому Криму? Турмаршрути Україною
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:18 0:00

На цю ж тему:

08.07.2015
Острів Бірючий, на якому відпочивав син Януковича, відкритий для всіх

«Харчування тварин припадає на ранні та вечірні години. Решту часу вони відпочивають. Це ж дика тварина, не домашня» – працівник заповідника далі

08.07.2015
Кістки мамонтів у звичайному селі України

«Ключі від ангара є у вчителя історії та місцевого сторожа» – археолог далі

08.07.2015
В українській «Швейцарії» процвітає зелений туризм

Тут буде Національний парк або… міні-ГЕС далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG