Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: у приміщенні рівненської міліції зникли 27 кілограмів бурштину


Нелегальний видобуток бурштину, ілюстративне фото
Нелегальний видобуток бурштину, ілюстративне фото

У приміщенні рівненської міліції зловмисники підмінили речовий доказ у справі – 27 кілограмів бурштину, вартість якого становить приблизно 40 тисяч доларів. Про це Радіо Свобода повідомив заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Факт зникнення бурштину виявили фігуранти справи про незаконне використання надр.

Необроблений сонячний камінь зберігався у спеціальній кімнаті Рівненського міськвідділу міліції з грудня 2014 року.

Киянин та його адвокат виграли справу у правоохоронців і почали вимагати повернення бурштину, однак замість сировини їм віддали суміш зі звичайним камінням та піском.

Як повідомила Радіо Свобода виконувач обов’язків начальника прес-служби управління МВС у Рівненській області Ольга Олійник відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), прокуратура області відкрила окреме кримінальне провадження за статтею 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Водночас самі міліціонери не підтверджують факт крадіжки і посилаються на досудове слідство, яке має провести експертизу каміння.

У листопаді минулого року з приміщення управління МВС у Рівненській області, що у сусідній з міськвідділом будівлі, вже зникало понад 136 кілограмів бурштину.

XS
SM
MD
LG